BegeistRingsstatuen avduket!

Her er talen jeg holdt på avdukingen av BegeistRingsstatuen.

Kjære statsråd Kristin Halvorsen og alle studenter!

I dag er jeg begeistra. I dag er vi vel egentlig alle ganske begeistra. Er dere begeistra, folkens?!

(Ja!)

Det er godt å høre. Det er en stor ære og glede å få være en av dem som sier noen ord her i dag.

Nå har jeg den siste tiden fulgt med på arbeidet som har pågått her fra kontorvinduet mitt like bak her. Det er en veldig fin plassering av en statue som representerer den innsatsen som mange engasjerte studenter har gjort i årevis!

Det kan hende det er journalister til stede, men jeg sier det allikevel: skulle man trodd det som sto om studentmiljøet i Stavanger i avisene og mediene, så skulle man trodd at Ullandhaug var en ørken med et par forelesningssaler litt sånn her og der.

Det er jo åpenbart ikke riktig – heldigvis! Og denne statuen er det fremste beviset på at vi har mange dedikerte og engasjerte studenter og studentorganisasjoner som står på for et godt studentmiljø!

Nestlederen i StOr er også leder av juryen som deler ut Begeistringsprisen. I fjor ledet jeg juryen, slik min nestleder gjorde i år. Da har man som oppgave, sammen med resten av komiteen, å velge blant de nominerte.

De som nomineres til prisen er personer eller organisasjoner som har bidratt til å skape begeistring. Og det er gledelig at det er mange gode kandidater som opp igjennom har blitt nominert og vi har hatt gode og verdige vinnere hvert år. Og blant dere som står her i dag finnes fremtidige vinnere. Derfor må dere fortsette den gode jobben dere gjør for å gjøre studentlivet i Stavanger bedre!

På en dag som denne er det naturlig å takke Begeistringsprisens far, vår gode og inkluderende studentprest Stefan Emmerhoff! Gi ham en varm applaus!

Han skal ha en stor takk for i sin tid å foreslå opprettelsen av prisen og senere av denne statuen. Prisen er prestisjefylt og kjent – og vinnerne skal nå til evig tid pryde denne statuen

Så nå snart får vi statuen avduket – og så står den som et symbol til inspirasjon for alle dere som bidrar med deres engasjement og begeistring til det beste for andre

Takk – og gratulerer til dere alle!

Nå vil jeg gi ordet videre til landets kunnskapsminister, Kristin Halvorsen

Foto: Lars André Dahl, SmiS

2 kommentarer om “BegeistRingsstatuen avduket!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s