Bruk stemmeretten – forhåndsstem du òg!

I dag startet forhåndsstemmingen til årets stortingsvalg. Dersom du er forhindret valgdagen eller ønsker kan du fra nå stemme. Det gjorde jeg i dag!

Den andre avgitte stemmen i Stavanger kommune , nemlig min, gikk selvsagt til SV! Jeg mener SV har den beste politikken, og særlig for oss unge. Med skyhøye boligpriser, en global klimakrise og et arbeidsmarked hvor unge er mest utsatt burde unge strømme til stemmeurnene – og stemme SV!

Omtrent halvparten av alle mellom 19 og 26 år bruker ikke stemmeretten sin. Forsker Guro Ødegaard (Aftenposten, 15.05.13) peker på usikkerhet rundt forhåndsstemming som en viktig årsak til at unge ikke stemmer: «En annen årsak som Ødegaard trekker frem, er den ustabile livssituasjonen hos mange unge mennesker. Undersøkelser viser at 18-åringer stemmer i større grad enn 19-åringer, og Ødegård mener det har sammenheng med dette. Er man førstegangsvelger og 18 år går man gjerne på videregående skole, bor hjemme og bosatt i kommunen hvor man skal stemme.»

Det er vi unge som har mest å tjene på en bedre og mer offensiv boligpolitikk, en bærekraftig miljøpolitikk og et trygt arbeidsliv! Derfor bør unge bruke stemmeretten sin – og gjerne forhåndsstemme!

(Med på bildet er Lise Krohn, fagleder ved Servicetorget i Stavanger kommune)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s