70 days is a long time in politics

Meningsmålingene kan være dyster lesning for mange som håper på gjenvalg av regjeringen. Heldigvis er de bare nettop det; meningsmålinger.

70 dager er lang tid i politikken. Og det er 70 dager til valglokalene stenger og valgurnene tømmes. Mye kan skje og frem mot den tid vil det avholdes utallige debatter, både på TV og ute i lokalsamfunnene. Jeg må si at jeg fortsatt er optimist, både på vegne av SV og regjeringen forøvrig.

Valgnatta i 2009 kunne vi feire. Vi rødgrønne var blitt historiske, og ble som første flertallsregjering på førti år gjenvalgt. Vi har skapt historie før – og jeg er sikker på at vi skal klare det igjen!

Målingene har sett dårlige ut før. Både de lokale og de nasjonale. Men vi skal bruke disse 70 dagene til å fortelle folk hvorfor Norge fortsatt bør gå i rødgrønn retning. Jeg har lite til overs for utsagnet om at vi «trenger noen nye fjes». Nye fjes vil føre ny politikk. Forandring kan være bra, men om vi nå velger en annen retning vet vi at de dominerende partiene i Norge vil være Høyre og FrP. Norge vil ta en helt annen retning dersom statsministeren heter Erna Solberg.

Norge er styrt godt de siste årene, og SV har fått gjennomslag for mange viktige saker. Men vi vil mer, vi er ikke ferdige med vårt politiske prosjekt. Landet trenger mer utbygging av jernbane, et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, en satsning på fornybar industri, en skole hvor alle unger opplever mestring og et samfunn raust nok til å la unger på flukt få bli i Norge!

70 dager er lang tid i politikken. Kampen for miljø, rettferdig fordeling, likestilling, inkludering, fellesskole og fellesskap fortsetter!

Vi gjorde det i 2005.

Vi gjorde det i 2009.

Vi skal jammen meg gjøre det i 2013 også!

En kommentar om “70 days is a long time in politics

 1. Mye enig med deg.
  Men, jeg tror Jens har undervurdert hvor lei folk er av han og Anne-Grethe og Liv-Signe osv.
  Jeg tror mulighetene hadde vært store med utskiftninger i manskapet.
  Slik Gro gjorde. Gikk av midt i perioden og gav stafettpinnen til Jaggland.
  Han vant og ble statsminister han.

  Men – Jens mener det ikke har med person å gjøre, men politikk.
  Og det er en feil vurdering. Bare se.
  Det hadde vært spennende med Gaar Støre på topp. Det ville smittet til SP og SV også og gitt ny tro.
  Nå er folk lei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s