Alltid beredt!

12 000 speidere, fra over 30 land har vært samlet i Stavanger en ukes tid på speidernes landsleir. I går besøkte jeg leiren – og ble mektig imponert!

Det som imponerte meg var både den profesjonelle gjennomføringen, alt det gode humøret og den gode stemninga blant alle leirdeltakerne. Og ikke minst det høye tårnet, som de har jobbet med siden november for å ferdigstille. Mild høydeskrekk til tross, jeg måtte jo opp. Sammen med speider og partikamerat Eskild Gausemel Berge klatret jeg opp. Man kan ikke bli annet enn imponert over byggverket og ikke minst utsikten.

Selv var jeg speider da jeg var barn, da i KFUM på Tasta. Spikking, pinnebrød, seljefløytelaging, bål, turer, telt, sovepose. Mange ord jeg forbinder med speiding. Og ikke minst: glede og fellesskap!

Dette fikk jeg ytterligere bekreftet under besøket i går. En annen viktig grunntanke for speiderne er omsorg for naturen, og hvordan å nytte seg av den på en best mulig måte. Unger som er speidere får mange sunne og gode verdier med seg.

Jeg vil avslutte med å gi en honnør til alle frivillige og organisatorer bak leiren. Dere har gjort en formidabel innsats og skapt en veldig vellykket landsleir i Stavanger. Godt jobba og som vanlig: alltid beredt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s