Velkommen til nabolaget!

FrPs Christian Tybring-Gjedde langer nok en gang hardt ut mot innvandrere. Med velkjent FrP-taktikk forsøker han å gjøre innvandrere til samfunnets fremste fiende. Retorikken er hatsk – og hører ikke hjemme i et tolerant og inkluderende samfunn som Norge!

Han viser til tall fra den mye omtalte SSB-statistikken fra desember, som sier at nordmenns holdninger til innvandrere har mer positive de siste årene. Tybring-Gjedde var raskt ute i Vårt land, hvor han sa han ikke trodde på tallene. Tybring-Gjedde får tro hva han vil; tallene taler for seg.
På påstanden «Innvandrere flest gjør en nyttig innsats i norsk arbeidsliv» svarer 80 % at de er helt eller nokså enig. De lurer på om det norske folk mener at «Innvandrere flest misbruker de sosiale velferdsordningene», hvor 50 % sier nokså eller helt uenig, mens 3 % ikke vet. Innvandrer bidrar på lik linje med alle andre i dette samfunnet – og det skal vi selvfølgelig sette pris på! Dessverre blir Tybring-Gjeddes bidrag nok en gang å spre grumsete holdninger og skape grobunn for rasisme.
Til Tybring-Gjeddes opplysning heter den mest innvandringstette bydelen i Stavanger, Storhaug. I gata mi bor det mange som er født andre steder enn i Norge, men det gjør dem på ingen måte til en trussel mot hverken meg, den norske kulturen eller noen andre.  Ei heller Tybring-Gjedde. Tvert i mot er det som 63% av befolkningen sier – en berikelse for bydelen, byen og landet. Det er folk som er glad i Norge – og Norge er glad i dem.
Arbeid er det beste verktøyet for å bli godt integrert i Norge. På tvers av ulike kulturer og religioner jobber man sammen – uten problemer. Det er min personlige erfaring og inntrykket jeg har fra tidligere kolleger og nåværende venner og bekjente. Også her taler statistikken i mot Tybring-Gjedde: 86% sier at de er helt eller nokså enige i at «alle innvandrere i Norge bør ha samme mulighet til arbeid som nordmenn». Er Tybring-Gjedde enig i dette?
«Ville du synes det var ubehagelig dersom du eller noen i din nærmeste familie fikk en hjemmehjelp som var innvandrer?» Svarer du nei? Da tilhører du 90 % av folket, som svarer det samme. 92 % av oss har ingen problemer med at en innvandrer flyttet inn i nabolaget. Sannheten er at de har flyttet inn i nabolaget vårt allerede. I Stavanger er 19 % av innbyggerne født et annet sted enn i Norge. Altså er en femtedel av innbyggerne i byen jeg bor i innvandrere. De er kommet til nabolaget vårt, de er kommet til landet vårt. Velkommen til nabolaget!
Eirik Faret Sakariassen,
Rogaland SVs 3. kandidat til Stortinget

2 kommentarer om “Velkommen til nabolaget!

  1. SVs innvandringsstatsråd – Inga Marte Torkildsen – er begymret for det hun kaller utvikling av paralelle samfunn. Noen andre bruker ordet ghettosifering. Det er det samme, paralelle samfunn høres bare penere ut.

    Da må jeg spørre deg, Eirik. Hvordan kan man gjøre noe mot denne utviklingen når man nekter plent å se forskjell på en svenske som kommer for å jobbe i sykepleien og Mullah Krekar!???

    • Er det noen partier som ønsker Krekar i Norge?! Bodde han ikke i Norge under borgerlig regjering også?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s