Arbeidsuke hos NAV

I dag starter jeg min arbeidsuke hos NAV Eiganes og Tasta. Hver dag skal jeg være med på et bredt spekter av de oppgavene NAV utfører; alt fra skrankevakt, til sosialvedtak, til økonomistyring og mye annet.

Etter at jeg skrev blogginnlegget Vil du ha meg i arbeid fikk jeg flere tilbud, men valgte som kjent å tilbringe årets arbeidsuke hos NAV.

Jeg gleder meg til å se hvordan systemet fungerer fra innsiden. Stadig vekk diskuteres ulike deler av NAVs drift og måten de utfører sine oppgaver på. Det er en del av velferdsstaten som i likhet med helsevesenet regelmessig legges under lupen fra media og folket. Slik skal det også være. Men som vi alle vet fremstiller media de negative sakene langt større og oftere enn alt det positive som skjer. Jeg sier ikke at NAV er feilfrie, men unyanserte samfunnsdebatter skaper unyanserte meninger. Nettopp derfor gleder jeg meg til å se hvordan de arbeider, innenfra.

NAV er et viktig fundament i velferdsstaten og det hører til en av grunntankene i landet vårt: Hvis du ramler utenfor, skal det være et system som tar imot og hjelper deg opp igjen. Jeg tror mange av de som jobber der gjør en utrolig viktig, seriøs og skikkelig jobb.

Det blir en spennende uke, og jeg vil skrive et oppsummerende innlegg over de erfaringer jeg får og det jeg lærer hos NAV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s