Snu, Tina Bru!

Kristelig Folkeparti fikk gjennomslag i samarbeidsavtalen for at «Det gis reservasjonsmuligheter for fastleger etter dialog med Den norske legeforening». Dette vil være et tilbakeskritt for kvinners frihet.

Denne regjeringen vil, sammen med KrF, sørge for et tilbakesteg for kvinners rettigheter. Fra nå av skal fastleger kunne velge hvorvidt man skal reservere seg mot å henvise til abortklinikker. At du skal behøve å drive en moralsk diskusjon med legen din for å få det du har rett på, går rett og slett ikke an. Da kan de ikke være fastleger.

Med Høyres 48, FrPs 29 og KrFs 10 representanter har de 87 stortingsmandater som vil stemme for dette. Altså flertall med tre stemmer. Høyre har tradisjon for å fristille sine representanter i slike samvittighetsspørsmål. Det bør de også gjøre denne gangen. Da kan de som ikke støtter dette forslaget stemme etter sin overbevisning, fremfor at partipisken hentes frem. Stortingsrepresentantene burde få reservasjonsrett til å stemme for reservasjonsrett.

Jeg kjenner Tina Bru som en politiker som er opptatt av enkeltindividets frihet. Hun er raus og det er alltid kjekt å møte Tina til debatt. Slik jeg kjenner Tina så tilhører hun ikke de deler av Høyre som helhjertet støtter dette.

Min oppfordring går primært til Høyre, men sekundært til Tina: fristill stortingsgruppa! Hvis ikke vil jeg oppfordre Tina til å stemme etter sin overbevisning, ikke andres overbevisning.

Vær så snill: Snu, Tina Bru!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s