SV vil ha en tillitsreform!

Tid, tillit og fellesskap er SVs stikkord for en bedre velferd og en bedre skole. SV er den fremste kraften i kampen mot privatisering, og for at fellesskapet fortsatt skal drive skoler, helsevesen, barnehager, post og jernbane.

SV sier nei til privatisering, men ja til bedre offentlig velferd og skole. Derfor lanserer vi nå en tillitsreform. SV vil gå i spissen for et oppgjør med markedsmekanismer og butikkprinsipper, måling, veiing og overdreven kontroll i offentlig sektor. Vi vil ha bedre kår for de ansattes faglighet, og for innbyggernes mulighet til selv å bestemme over velferdstjenestene. I dag blir lærere styrt for mye av prøver og rapporter, og leger bruker mer tid på papirer enn pasienter.

Tillitsreformen handler om tillit til at den enkelte nordmann vet best hva slags velferd hun eller han trenger. I stedet for stoppeklokker trenger vi en eldreomsorg der pleietrengende mennesker får frihet. I stedet for å tvinge lærerne til å sitte mer på kontor trenger vi at de har bedretid til elevene.

Tillitsreformen handler om tillit til at den enkelte ansatte løser oppgavene best hvis hun får frihet til å tenke selv. I stedet for stadig mer rapportering trenger vi voksne i barnehagene med bedre tid til barna. I stedet for anbud og konkurranseutsetting trenger vi trygge fagmiljøer i rusomsorg og barnevern.

Tillitsreformen handler om ditt lokalsamfunn. Om å skape mer av det som skjedde ved Nordfjord distriktspsykiatriske senter, der de ansatte ble lei av lange ventelister og selv fant fram til nye arbeidsmetoder for å fjerne dem. Om å få til mer av det som skjedde i Sandefjord, hvor opprørske lærere nektet å fylle ut den høyrestyrte kommunens rangeringsskjema for små skolebarn. Tillitsreformen handler om å lytte og lære.

Bedre tid og tillit skaper bedre resultater enn kontroll og rangering. Tillitsreformen er veien til bedre velferd og sterkere fellesskap!

Eirik Faret Sakariassen, bystyrerepresentant Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s