Sunn fornuft i eldreomsorgen!

I Risør kommune har de ikke bestillerkontor for helsetjenester. Der får borgerne den hjelpen de trenger når de trenger den!

En slik modell ønsker også Stavanger SV for hjemmebaserte tjenester. Det er flott om folk kan få bo hjemme så lenge de har mulighet og ønske om det. Da må vi ha et system som sikrer best mulig tjenester.

Stavanger SV går til valg på en tillitsreform. Hva betyr det? Det betyr at alle de fantastisk flotte folkene som arbeider i Stavanger kommune skal pålegges mindre kontroll, unødvendig rapportering og måling.

SV vil ha stoppeklokkestopp i hjemmebaserte tjenester. Vi vil avvikle bestiller-utfører-modellen og erstatte det med sunn fornuft og økt grunnbemanning. Sunn fornuft betyr at vi gir ansatte tillit til å gjøre den jobben de skal, uten at det er satt minuttvedtak.

I NRK-programmet Ekko fikk vi et innblikk i hvordan Risør kommune arbeider. De fortalte hvor fleksible ansatte kan være når de ikke må få alt godkjent av et bestillerkontor.

«Hvis du som sykepleier eller hjelpepleier står ute hos en pasient og ser at pasienten faktisk har behov for at jeg i dag henter posten din eller at jeg stikker innom på butikken å kjøper den melka, for du får ikke varer før i morgen, så gjør vi det. Og da gjør de det uten at de må melde det inn til bestillerkontor og at det må fattes vedtak om det (…) Her så har vi prøvd å lære de ansatte opp til at «bruk huet»,» sa avdelingsleder Ingeborg Morka. Denne fleksibiliteten legger ikke systemet i Stavanger opp til. Men er ikke dette en bedre modell enn at det skal fattes byråkratiske vedtak om hver minste detalj?

I København har SVs søsterparti Socialistisk Folkeparti gjennomført en tillitsreform. En av fordelene er at borgerne som mottar hjemmebaserte tjenester hver uke får en halvtime med ansatte de kan bruke som de vil. Til handling, tur i skogen, sjakk, samtale eller annet. De kan spare opp til 2,5 timer som tas ut. Denne friheten og fleksibiliteten de har i København for de ansatte tror jeg vi også kunne greid i Stavanger.

SV går til valg på tillitsreform fordi tillit til ansattes faglighet gir bedre velferd til borgerne!

Eirik Faret Sakariassen,

Ordførerkandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s