Skuffende fra Venstre og KrF!

I mars invitere Stavanger SV til å danne en miljøallianse i Stavanger. Skuffende nok er det lite engasjement for å samle gode krefter for miljøsaken…

Miljøpolitikken i Stavanger er ikke mye å skryte av. Alle utslipp øker og det har de gjort lenge. Tiden er overmoden for å tenke nye tanker i miljøpolitikken, og med den hensikten kunne en slik allianse være gunstig.

Hva er tanken bak? Alliansen er på ingen måte et budsjettsamarbeid eller valgteknisk samarbeid, men en allianse som skal stå sammen i miljøsaker. Kun hvis alle står sammen har vi mulighet til å presse Høyre, FrP og Ap i miljøsaker.

Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Kristelig Folkeparti og Venstre fikk alle brev til sine gruppeledere/førstekandidater. Brevet kan leses her: Forslag om å danne Miljøalliansen

Raskt kom det positivt svar fra Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne. Jeg er veldig glad at disse partiene signaliserer sterkt at de vil stå sammen i miljøsaker.

Desto mer skuffende var svaret fra KrF. Bjørg Tysdal Moe, varaordfører i Stavanger, ville ikke inngå i en slik allianse. Det syns jeg er sterkt beklagelig og dermed er en slik allianse allerede sterkt svekket.

Venstre gadd ikke en gang å svare på henvendelsen fra SV…

Venstre og KrF ser ut til å ha satt Høyre foran miljø. Det er jeg veldig skuffet over. Jeg hadde håpet de partiene som kaller seg miljøpartier kunne stått samlet i neste bystyreperiode. Sette sykkel foran bil. Reduserer utslipp. Gjøre Stavanger mindre oljeavhengig. Men Venstre og KrF vil fortsette å klippe snorer med Høyre, fremfor å skape miljøforandring. Det eneste som taper på det, det er klimaet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s