Spørsmål: LOVE

I Storhaug bydel er det etablert et prosjekt som har fått det passende navnet LOVE. Som en mor skrev i Aftenbladet forrige uke: Prosjektet ”består i at 7.klassinger fra tre ulike barneskoler i bydelen som skal videre til samme ungdomsskole arbeider sammen fram til en felles forestilling der foreldre også inviteres. Elevene blir kjent med hverandre og blir trygge før de skal over til det som for mange er den «skumle ungdomsskolen” ”.

De melder at det ikke lenger er råd til prosjektet, og at det derfor nedlegges. Representanten er av det inntrykk at lignende prosjekter får støtte direkte fra ulike poster i kommuneavdelingers budsjetter, fordi det er ønskelig med prosjekter som bidrar til fellesskap og forebygger mobbing.

Dette er en konsekvens av stadige nedskjæringer i skolenes budsjetter.

Er ordføreren enig i at prosjektet er viktig?

Vil ordføreren gjøre noe for at prosjektet kan fortsette?

Ordføreren takket for spørsmålet som ble besvart av konstituert rådmann:

«Prosjekt LOVE ble etablert i Storhaug bydel 1997-1998 og var fortsettelsen av et større musikkprosjekt som var felles for alle elever i Storhaug bydel.

De siste 8-9 år har skolene i sin helhet dekket alle utgiftene over egne budsjetter.

Formålet med prosjektet var å skape fellesskap og gi en kulturell opplevelse gjennom å lage en forestilling der elevene på 7.trinn deltok, og som ble vist for foreldre i bydelen på vårparten. Storhaug, Nylund og Vassøy skoler har samarbeidet om prosjektet. Ut fra en samlet vurdering blir ikke LOVE videreført av barneskolene i bydelen. Avgjørelsen er tatt ut fra total ressurssituasjon, både økonomisk med ekstra lærerressurser, og den lærerkompetansen som kreves. Skolenes budsjettmidler disponeres av skolene og vedtas i driftsstyrene.

LOVE har vært et prosjekt som har vært verdifullt for elever som har fått være med. Siden prosjektet ble startet, er fokus på overgang barneskole-ungdomsskole økt, og prosjektets avslutning innebærer at forberedelsen på overgang til ungdomstrinnet kan finne nye og gode former. Konkret vurderes opplegget som gjennomføres i Tasta og Hundvåg bydeler som gjennom sine FAU driver OTUS (overgang til ungdomsskole) i samarbeid med skolene, som er et opplegg som mer konkret retter seg mot oppstart på ungdomsskole. Opplegget gjennomføres når elevene er satt sammen i klasser slik at det skal bidra til å bli kjent og knytte kontakt med de nye klassekameratene og ny kontaktlærer. Et slikt opplegg gir i tillegg den gevinsten at foreldre kan bli kjent med foreldre i elevens nye klasse.

Så selv om LOVE-prosjektet er lagt ned, arbeider skolene på forskjellige måter for å gjøre overgangen til ungdomsskolen så god som mulig for elevene.»

Representanten takket for svar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s