MAKE STAVANGER GREAT AGAIN

Innlegg på samling for 10. klassinger i Stavanger

MAKE STAVANGER GREAT AGAIN!
Hallais, folkens!

Jeg vil begynne med litt håndsopprekning:

  • Hvor mange her syns politikk er kjedelig?
  • Hvor mange er mer opptatt av hvem som ryker ut i parseremonien på Paradise Hotel i kveld?
  • Hvor mange syns alt i Stavanger er perfekt?

Politikk kan være kjedelig, men det kan også være som Paradise Hotel; fullt av intriger, maktkamp og at man kjemper om å vinne avstemminger.

Dere har sikkert hørt folk si at alt var bedre før. Det kalles nostalgi. Voksne tenker ofte at alt var bedre før, men det er kanskje ikke så rart. Før var de jo unge og hadde hele livet og alle muligheter foran seg. Akkurat slik dere har i dag.

Alt var ikke bedre før, tvert i mot. Teknologi gjør samfunnet bedre og smartere, folk lever lenger nå enn før og verden gjør store fremskritt.

Alt er ikke perfekt nå. Mange tusen mister jobbene sine. Stavanger opplever vanskelige tider. Veldig mange familier sliter.

Alt var ikke bedre før, alt er ikke perfekt nå, og ingenting blir heller bedre av seg selv.

Stavanger blir bare bedre om vi alle bidrar til det. Vi trenger ikke å slå oss sammen med Sandnes og Sola for å gjøre Stavanger til et ennå bedre sted å leve. Det kan vi helt fint greie sjøl!

En ny håndopprekning:

  • Hvor mange her kjenner noen som har mista jobben eller som er redde for å miste jobben?

Før valget lovet ordføreren at hun skulle bidra til å skape minst 10 000 nye arbeidsplasser innen 2020. Foreløpig er det bare ennå flere jobber som er borte. Og det er fordi mange politikere har kastet bort masse tid på å lage et prinsippdokument som ingen vil ha: med et navn som ingen liker og en kommuneøkonomi som vil bli veldig krevende.

Nord-Jæren kommune vil starte med 230 millioner kroner i minus, fordi den ikke skal ha eiendomsskatt. Det betyr at det blir mindre penger til skolen, til kulturtilbud, til idrettstilbud. Det blir dårligere å bo i en ny kommune. Derfor mener jeg dere skal si NEI til Nord-Jæren kommune, og JA til Stavanger kommune!

Det kan være vanskelig å få dette til å gå helt sammen. Sandnes, Sola og Stavanger er veldig like og veldig ulike. Hva med at vi sier det sånn: Sandnes og Sola, de er litt som Vilde i SKAM, og Stavanger er William. Det er jo ikke det at vi ikke liker Vilde, for alle liker Vilde! Det er jo bare sånn at Vilde og William ikke hører sammen. Det gjør jo William og Noora!

Ja, så hvem er Noora i denne sammenheng? Kanskje Finnøy og Rennesøy? Vel, dette ble veldig komplisert. Bare husk en ting: stem NEI til Vilde, Sandnes, Sola og Nord-Jæren!

Jeg vil avslutte med en liten historie for dere:

Det var en gang høna som gikk til grisen og spurte:

«Skal vi slå oss sammen, så kaller vi det egg og bacon?»

Grisen gikk til sitt og tenkte seg grundig om, før han gikk tilbake til høna og sa:

«Jeg føler at resultatet av dette blir at én av oss skal dø.»

«Ja,» svarte høna, «men det er det alltid noen som føler i en sammenslåing.»

Hvis vi slår oss sammen med Sandnes og Sola så vil det blir annerledes å bo her enn det er nå. Økonomien blir dårligere, det kan bli ennå færre lærere som kan hjelpe dere med vanskelige fag og det kan bli ennå mindre penger til kjekke og viktige ting som idrett og kultur.

Stavanger er stort nok som det er. Stavanger er bra nok som det er. Det Stavanger trenger er arbeidsplasser og bedre økonomi, ikke Sola og Sandnes!

Gjør som meg: stem NEI!

Bli med!

MAKE STAVANGER GREAT AGAIN!

En kommentar om “MAKE STAVANGER GREAT AGAIN

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: Kommunereform, Ålgårdbanen og landsstyremøte  | Fellesskap fungerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s