Sakki på søndag: Kommunereform, Ålgårdbanen og landsstyremøte 

Gode leser!

Denne uken har vært litt kortere enn vanlig, fordi den startet med 2. pinsedag og 17. mai. Det var en god start på uken, med herlig vær og god stemning på grunnlovsfeiringen. Bystyret gikk i tog og jeg hadde for første gang på mange år fri, ettersom jeg har gått ut av 17. mai-komitéen. Det var veldig hyggelig å bruke tid med venner og familie hele dagen!

Men fra onsdag har det vært en mye mer politisk uke!

Kommunereform

Denne uken samlet omtrent 500 10. klassinger seg i Stavanger Forum for å høre hvordan, om hva og hvorfor de bør stemme JA eller NEI til Nord-Jæren kommune. Jeg var invitert til å holde innlegg for nei-siden, innlegget kan leses her. Anledningen ble også brukt til å lansere min humoristiske nei-kampanje «MAKE STAVANGER GREAT AGAIN». Det slo veldig godt an.

Stavanger-regionen står i så vanskelige tider at de folkevalgte bør bruke mest mulig tid på å skape arbeidsplasser, fremfor å lage et dårlig prinsippdokument, med en dårlig økonomisk plan, et håpløst kommunenavn og en mindre demokratisk struktur.

Mitt håp er et veldig bredt nei-flertall, ikke bare i Sola og Sandnes som vi forventer, men også blant siddisene.

Det ble godt dekket av media, både TV-innslag og nettsak i NRK Rogaland og en artikkel i Stavanger Aftenblad.

Ålgårdbanen

Torsdag kveld var det partilederdebatt på NRK. De to store sakene var å sende norske soldater til Syria og den økende arbeidsledigheten i Norge. Der løftet Audun flere konkrete tiltak, blant annet å gjenåpne Ålgårdbanen. Det er en sak Rogaland SV har kjempet for lenge.

Det vil koste 750 millioner kroner, skinnene ligger der og kan byttes ut med mer moderne skinner. Best av alt er at det vil skape mange arbeidsplasser og aktivitet i en region som både trenger infrastrukturinvestering OG redusert trykk på veiene. Dette prosjektet sikrer begge deler. Du kan lese mer om Ålgårdbanen på hjemmesidene til Ålgårdbanens venner her!

Landsstyremøte

Lørdag og søndag har det vært møte i SVs landsstyre. Partileder Audun Lysbakken holdt en glimrende tale om den politiske situasjonen, og la stor vekt på arbeidsløsheten – og særlig hva som må gjøres i Rogaland. I en tid hvor regjeringen gjør alt for lite for alle som mister jobben, er jeg glad for en offensiv og klar holdning fra eget parti.

Vi har behandlet flere uttalelser, diskutert regionreform og valgkampen 2017. Det er alltid inspirerende å bruke en helg med gode partivenner.

Ha en fortsatt fin uke og følg meg gjerne enten på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s