Sakki på søndag: bystyrekrangel, oppmøteplikt og flytting

Gode leser!

Bystyrekrangel

Denne uken kunne mange lese i Rogalands Avis at det var «Harde fronter i Stavanger-politikken«. Det er synd at det er det som blir sakene fra den politiske verden, men noen ganger må vi sette foten ned. Jeg vil understreke at det kollegiale forholdet til andre partier, partienes gruppeleder og ordføreren er bra, men vi har en uenighet for hvordan vi best driver det politiske arbeidet.

En kritikk jeg har fremsatt lenge er at flertallspartiene behandler oss i opposisjon dårlig, kommer med store forslag over bordet og gjør det politiske håndverket vanskelig. Noen saker skulle jeg ønske vi fikk breiere forlik i, fordi de er så viktige at de trenger breiest mulig støtte. Saken om hvordan vi lager Stavanger-budsjett er en slik sak, men hvor det ikke ble bredt forlik fordi forslaget bare kom over bordet.

Det skaper mye frustrasjon å tilsidesettes i det som oppleves som gjennomgående. Jeg og flere andre har mange ganger tatt dette opp, både formelt og uformelt. Det er synd at vi til slutt måtte ta dette opp fra bystyrets talerstol. Jeg håper vi får en bedre politisk arbeidskultur i tiden som kommer. Her påhviler det ordfører Christine Sagen Helgø og det politiske flertallet et stort ansvar. Så skal også vi i oppsosisjon gjøre det vi kan for å bidra til det.

Oppmøteplikt

En av de politiske konfliktsakene i møtet i Stavanger bystyre denne uken var om status for sosialhjelp og kvalifiseringsprogrammet. FrP og Sissel Stenberg ønsket at alle unge sosialhjelpsmottakere skulle møte opp på NAV-kontorene hver morgen klokken 09.00 for å settes i aktivitet, i følge Stavanger Aftenblad. Dette er helt feil ende å starte i. Vi er nødt å skaffe flere tiltaksplasser, aktivitet, kurs og praksis for unge arbeidsledige. Og først og fremst må det skapes arbeidsplasser, ikke bare snakkes om det. Derfor fremmet opposisjonen et forslag:

Bystyret ser med bekymring at ungdomsledigheten stadig øker og ber ordfører umiddelbart ta initiativ til en tverrpolitisk henvendelse til regjeringen for å kunne utløse konkrete midler til de ekstraordinære tiltak kommunen har identifisert på over 600 millioner som kan sikre og etablere flere arbeidsplasser i regionen, jf tilsvarende enstemmige vedtak i FSK 28.april.

Dette stemte dessverre bare Ap, SV, MdG og Rødt for. Jeg håper vi heller sikrer aktivitetsrett enn aktivitetsplikt. Det er ikke et mål at folk skal miste inntekt, det er et mål at de skal greie å skaffe seg inntekt sjøl!

Flytting

På toppen av det politiske arbeidet denne uken har jeg flyttet. Fra vakre, landlige omgivelser på Byhaugen til urbane og havlige omgivelser i Østre bydel på Storhaug. Bor nå i en blokk med havutsikt, og er omsider på plass. Flytting er mye stress, gamle ting man har spart og mye som skal på plass. Endelig har jeg kommet i hus og fått ting og tang på plass i leilighet og i bod. Gleder meg til å igjen bo i byens mest mangfoldige og spennende bydel, i et område hvor det virkelig skjer mye!

Politiske initiativer

Den siste tiden har SV tatt flere initiativer, som du kan lese om her:

Ha en fortsatt fin uke, med fri og 17. mai-feiring – og følg meg gjerne enten på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s