Sakki på på 1. søndag i advent: #SSVbudsj17, Forus transittmottak og arbeidsprogram

Kjære leser!

En veldig hektisk periode er over, og tre store arbeidsoppgaver er avslutta: Stavanger SVs alternative budsjett, budsjettet til flertallspartiene på fylkestinget og utkast til SVs neste arbeidsprogram!

#SSVbudsj17

Det er en lang tradisjon at opposisjonspartiene i Stavanger lager egne, alternative kommunebudsjetter. De tar utgangspunkt i rådmannens forslag til budsjett, og foreslår justeringer i forhold til det budsjettforslaget. Selv om det tyngste arbeidet ligger på de som skal lage budsjettet som faktisk skal vedtas, så krever det en god del av oss andre som også skal lage sammenhengende og store budsjettforslag.

I SVs bystyregruppe opererer vi etter at vi skal lage budsjetter som teknisk sett skal kunne vedtas, selv om det ikke skjer med det første. Det betyr at alle påplusninger skal ha en inndekning, enten gjennom å kutte i noe eller gjennom å øke eiendomsskatten. I tillegg blir budsjettene våre gjennomgått av kommunens økonomer, som kvalitetssikrer tallene. Du kan lese hele vårt budsjettforslag her eller se den egne bloggposten jeg skreiv om budsjettet tidligere i uka.

Forus transittmottak

At vi skulle oppleve at det gamle hovedkontoret til oljeselskapet BP skulle bli Norges største asylmottak, hadde de færreste av oss trodd. Men det skjedde. Og det gikk ganske godt. Nå er Forus transittmottak nedlagt, ett år etter det hele satte i gang.

Til tross for frustrerte naboer, kort tid, kaotiske ankomster og tidvis uoversiktelige situasjoner ble det hele håndtert godt av flinke mottaksansatte, frivillige og kommunalt ansatte. Hver eneste uke ble jeg som medlem i Kommunalutvalget i Stavanger orientert om situasjonen lokalt, nasjonalt og globalt. Kommunen var i høyberedskap og mange strakk seg veldig langt for at dette skulle gå godt. Og jeg er veldig imponert over det arbeidet som ble gjort. Alle besto prøven. Men det utfordret samfunnets verdier.

Jeg jobbet en uke på mottaket i sommer, og det er en uke som har gjort et veldig sterkt inntrykk på meg. Både i møte med de som jobba der ute, som Jostein som virkelig gjorde det han kunne for at alle skulle ha det godt. Som kjente historiene til de som bodde på mottaket og som viste en medmenneskelighet og kjærlighet for dem som utvilsomt har rørt dem – og som de neppe glemmer i sine liv. Jeg glemmer det hvertfall ikke. Også møtet med asylsøkerne er historier som jeg tar med meg videre i mitt politiske arbeid.

Denne uka var jeg invitert tilbake på mottaket sammen med mange andre, for å få en bok som Lars Petter Einarsson har skrevet om mottaket, som du kan kjøpe her. Det var rart å gå rundt i de tomme gangene på det som nå igjen bare ser ut som et forlatt kontorlokale – men som i ett år huset mange hundre flyktninger fra mange ulike land og mange ulike språk har surret i korridorene gjennom året.

SVs arbeidsprogram

Nå som jeg skriver ukens post sitter jeg i Oslo. Her har jeg tilbragt nok en helg med programkomitéen. I løpet av helga har vi landa et nesten helt ferdig utkast, og det har vært mange timers arbeid, diskusjoner, flikking på formuleringer, debatter og heldigvis konklusjoner. I sum er jeg godt fornøyd med det arbeidet vi skal levere fra oss.

Det har vært et utrolig spennende arbeid å være en del av, og det har vært en fantastisk kjekk gjeng å jobbe sammen med, under Snorre Valens solide ledelse. Om noen uker får partiet vårt arbeid, og så skal SVs landsstyre og landsmøte behandle arbeidet som skal lede til programmet SV skal gå til valg på. Og som forhåpentligvis skal påvirke livene til titusenvis av mennesker i Norge om et års tid.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s