Fritidsklubbens dag – tale på åpning

Kjære alle sammen!Fritidsklubbens dag 17

Det er veldig hyggelig at dere inviterte meg hit og at jeg har fått æren av å åpne Fritidsklubbens dag her i Stavanger.

Jeg syns det er ekstra kjekt, fordi jeg sjøl har hatt så mange gode opplevelser på fritidsklubber da jeg var yngre. Det var på Tasta jeg vokste opp, og jeg har brukt mange timer på bydelshuset der, på fritidsklubben. I tillegg begynte jeg også å bruke Metropolis aktivt når jeg ble ungdom og fikk lov til å henge mer i byen.

Flere steder i kommunen har vi gode klubber som unge bruker aktivt. Det er flott at dere samler dere her nå, så flere kan bli med. Enten det er på en av ungdomsklubbene på Hundvåg, Tasta, Kvernevik eller Madla, Brack i Bekkefaret, Kyviken på Storhaug, Step-in på Gausel eller Metropolis i sentrum. Hvis det er ungdommer her som ikke bruker sin nærmeste fritidsklubb, så er det bare å begynne! Enten du trenger et sted å øve med bandet, om du vil arrangere en spillkveld eller bare være et sted og møte venner så er fritidsklubben det du vil den skal være – og du kan være med å forme den sjøl!

For fritidsklubber for barn og unge handler ikke bare om gode kulturopplevelser og å ha det kjekt på fritida, men om at alle skal ha et fellesskap å være en del av. Vi vet at veldig mange i Norge og i Stavanger føler seg ensomme – og sånn vil vi ikke ha det. Da trenger vi gode møteplasser, enten det er i fotball- eller karateklubben, i kirka eller moskéen, i Natur og Ungdom eller på Metropolis.

Det er viktig å ha lavterskel fritidstilbud for ungdom. Ungdom skal ha tilgang på lokaler der de kan bedrive fritidsaktiviteter på egne premisser uavhengig av bakgrunn. Stavanger kommunes visjon er at vi er sammen for en levende by. Og det er et godt ord som beskriver fritidsklubbene: sammen. Sammen har vi det kjekkere. Sammen får vi til mer. Sammen er vi mindre alene.

I fremtiden håper jeg vi får til ennå mer for alle byens barn og unge. Det er viktig for oss alle å huske at selv om barn og unge bare er 20 % av befolkningen, så er de 100 % av fremtida! Derfor har jeg to politiske håp: at vi greier å åpne bydelshus og fritidsklubber i alle byens bydeler OG at vi en dag kan feire Fritidsklubbens dag utenfor en permanent utescene for unge utenfor Metropolis. Hadde ikke det vært knallbra?

Som folkevalgt er jeg stolt og glad for de gode fritidsklubbene vi har. Takk til alle dere som jobber i Ungdom og fritid, som gjør så mye for at ungdommer i hele byen har det kjekt på fritida. Dere gjør en jobb som hele bystyret setter stor pris på!

Med dette vil jeg takke for oppmerksomheten og jeg erklærer Fritidsklubbens dag 2017 for åpnet!

En kommentar om “Fritidsklubbens dag – tale på åpning

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: Nytorget, landbrukspolitikk og skolebesøk | Fellesskap fungerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s