Sakki på søndag: Bystyremøte, SV-party og standhelg!

Hei!

Det begynner å bli skikkelig valgkampfølelse og aktivitetsnivået er tatt ennå et skritt opp. Her kan du lese hva uken har gått i!

Bystyremøte

Nest siste gang før sommeren var bystyret i Stavanger samlet. Klokken bikket 22 før vi ble ferdige, men sakskartet kom vi oss heldigvis gjennom. Av store saker var det en del reguleringssaker, behandlingen av byvekstavtalen som jeg har skrevet om flere ganger, evaluering av kommunalstyret for finans (KFI) og en diskusjon om ekstremisme og hvordan vi unngår at mange søker til ekstreme miljøer.

Stavanger SV foreslo på ny å legge ned KFI, og fikk støtte fra Ap, MdG og Rødt. Vi mener oppgavene de utfører enkelt kan håndteres av eksisterende utvalg og at vi ikke trenger nok et utvalg som gir politikerne økte honorarer.

I debatten om ekstremisme holdt jeg et innlegg hvor jeg leste opp mine ti vennlige tips til islamkritikere, og Rogalands Avis klippet mitt innlegg og la det ut på Facebook:

Her kan du lese min kronikk i Aftenbladet om hvorfor Stavanger SV sier nei til byvekstavtalen >>

SV-party

Onsdag besøkte jeg Ullandhaug økologiske gård under lunsjen for de som arbeider der oppe, og fikk anledning til å si litt om hva som er de viktigste sakene for SV og deretter ble det tid til spørsmål og diskusjon rundt bordet.

Det var en veldig hyggelig og annerledes måte å drive valgkamp på, og du får mye bedre tid til å faktisk svare på det folk lurer på. Temaene som kom opp var alt fra arveavgift, GMO, oljeboring, fattigdom, bompenger, kollektivtrafikk, landbruk og mye mer. Det var også mange meninger om alt dette rundt bordet og det var interessant å høre deres perspektiver.

Alt i alt var det en skikkelig hyggelig formiddag, og det var fantastisk god mat vi fikk servert: grønnsakssuppe og økologisk brød med pesto. Neste fredag skal jeg gjøre en ny variant av Sosialistisk Venstre PARTY, nemlig hos Elefant som er studio- og kontorfellesskap for kreative profesjonelle.

Se eventen her >>

Standhelg

Sammen med 1. kandidat Solfrid Lerbrekk dro jeg tidlig lørdag morgen til Kystkulturdagene på Sandeid i Vindafjord kommune. Her hadde vårt lokale SV-lag rigga til stand og vi fikk noen skikkelig fine timer i sola, og snakka med mange interesserte om SVs hovedsaker. Det var masse folk og mye som skjedde. Jeg hadde ikke vært på Kystkulturdagene før, men det var en fin måte å besøke vakre Vindafjord på.

Det gøyeste av alt var aldersspennet på SV-standen. Partiets toppkandidater er jo begge 26 år, mens den eldste på standen var 90 år. Tante Reidunn, som alle i Vikedal kaller henne, var den som trakk flest folk til vår stand. Det er veldig inspirerende å se engasjementet fortsatt er på topp!

I dag har jeg vært på stand sammen med våre lokale aktivister fra Jæren, under Jærdagene. Det var mindre sol og mer rogalandsk vær, men fortsatt veldig trivelig. Jeg tok toget ut med dobbeltsporets forkjemper, Hallgeir Langeland.

Det var en god gjeng lokale SVere og SUere og Solfrid var med. Vi to duellerte i gravemaskinkjøring. Fagarbeideren mente byasen ikke kunne greie det. Hun slo meg med to sekunder. Bittert, men anstendig.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s