Sakki på søndag: valgkampåpning, festivaler og kvinners rettssikkerhet

Hei godtfolk!

Valgkamptoget tøffer videre. Det er lange dager og mye å tenke på hele tiden, men det er ingenting som er mer spennende enn en valgkamp. Man utfordrer seg sjøl og får testet mange av sine egne sider. Veldig mange nye mennesker hilser på og kommer med sine meninger. Det er en fin måte å få innspill og idéer på.

Valgkampåpning

Tirsdag og onsdag åpnet Rogaland SV vår valgkamp i nord og i sør. Sammen med lokale representanter fikk vi løftet viktige saker for SV rundt i store deler av fylket.

Tirsdag kjørte Solfrid, fylkessekretær Monica og jeg til Haugelandet, og møtte først kommunestyrerepresentant Odd Magne Hansen på Karmøy. Han skal fremme en interpellasjon i kommunestyret for å gjøre kommersielle barnehager kommunale. Vi besøkte Stangeland ungdomsskole, som er kommunens mest moderne skole. I Haugesund ble vi intervjuet på Radio Haugaland om SVs hovedsaker for valget.

Om kvelden var jeg quizmaster i semesterets første Folken-quiz, for gamle og nye studenter i Stavanger. Det har jeg gjort flere ganger før, blant annet som quizmaster sammen med Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken. Det er fin måte å møte folk uten en for politisk ramme.

Onsdag startet vi dagen på Jernbanestasjonen i Stavanger. Der lanserte vi en interpellasjon for å redusere de kommersielle barnehagene i Stavanger og ble intervjuet i Rogalands Avis. Som flere sikkert har fått med seg ble saken ikke fremstilt helt i tråd med hva vi sa, men RA har både beklaget og trykket et innlegg fra oss som korrigerte.

Togturen gikk videre til Sandnes, der vi møtte bystyrerepresentant Heidi Bjerga og fikk presentert en lignende interpellasjon for Sandnesposten og Jærradioen. Solen skinte og det var en veldig fin dag for å sparke valgkampen i Sør-fylket i gang. Heidi har lenge arbeidet for å styrke kommunale barnehager og stanse velferdsprofitørene i barnehagene, som uthuler fellesskapet.

På Bryne ble vi møtt av kommunestyrerepresentant Michael Evans og Jærbladets journalist. Også Michael skal ta kampen mot velferdsprofitt i kommunestyret, og vi fikk presentert både det men også flere av SVs viktige saker for Jærbladets lesere. På Bryne ble det lunsj, og vi ble sittende bittelitt for lenge og måtte heseblesende løpe gjennom Bryne sentrum med masse utstyr for å rekke toget til Egersund.

Vi rakk toget. Og på Egersund stasjon møtte vi Dalane Tidendes journalist og vår kommunestyrerepresentant Halvor Ø. Thengs, og gjorde det samme som vi gjorde i de øvrige kommunene: presenterte våre tiltak mot velferdsprofitt samt øvrige saker for SV. Det var en fin og travel dag. Om kvelden svarte Solfrid og jeg live på spørsmål på Facebook og det ble en veldig fin måte å komme i kontakt med folk på.

Vi fikk mange flotte oppslag, som du kan lese her:

Festivaler

Finnøy er landets tomatkommune. Fredag var jeg med Ryfylke Næringshage på fagdagtur, og vi fikk besøkt flere viktige gårder og bedrifter for Finnøy. Om få år skal vi jo bli en ny kommune, sammen med Rennesøy, og det er viktig å bruke mer tid på å reise rundt i kommunene for å bli kjent med næringsliv, folk, organisasjoner og institusjoner i det som skal bli en del av Nye Stavanger.

Lørdagen dro jeg tilbake til Finnøy for å stå på stand under Tomatfestivalen. Stemningen var god, men været var helt forferdelig. Det høljet ned i perioder og folk trykket seg inn under partienes og andres telt. Men når regnet ga seg ble det en fin stund med brosjyreutdeling og prat med folk på festivalen.

Hjemme i Stavanger var jeg på kvelden med på Storhaugfestivalen, som for femte år på rad byr på god musikk, fine folk og Idsøe-pølser. Det ble en kjempefin kveld på Tou Scene. Takk til gjengen som år etter år lager god stemning for oss som bor på Storhaug!

Kvinners rettssikkerhet

Gjennom våren så vi flere saker fra Stavanger tingrett som skremte mange. Lørdag arrangerte Kvinnegruppa Ottar en markering for kvinners rettssikkerhet, som både LO, KrF, Rødt, Senterpartiet, SV, Kvinnefronten og andre hadde sluttet seg til.

Jeg fikk si noe på vegne av SV, og den talen kan du lese her. Det er viktig at vi sammen gjør en innsats for at alle skal føle seg trygge, og når vi vet at en av ti kvinner gjennom livet opplever voldtekt så er vi nødt til å øke innsatsen. Vi kan ikke la denne forferdelige trenden fortsette.

Vi må også få flere menn engasjert i denne kampen. Det kan ikke være sånn at bare kvinner skal engasjere seg for et samfunn som er trygt for alle. Ingen er fri før alle er fri. Det burde vært flere menn på markeringen i går. Vi må kjempe for holdninger som ikke gir ofre skyld for det de utsettes for.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s