Spørsmål – Viking-akademiet

Eirik Faret Sakariassen (SV)

I siste utgave av fotballtidskriftet Josimar dykker de dypere ned i utviklingen i Viking og i Viking-akademiet. Dette er jo et ganske lukket og ukjent nettverk, som undertegnede aldri hadde hørt om før vi plutselig sto på en kommunal mottakelse for Viking-akademiet på Holmeegenes, invitert av ordføreren. I seg selv var det veldig spesielt å tilbringe noen timer sammen en torsdagskveld, med de kommunen forhandlet med om Viking stadion.

Josimar viser at flere personer med offentlige stillinger deltar i nettverket. Administrerende direktør i det offentlig eide kraftsselskapet Lyse har deltatt i Viking-akademiet, men Lyse har avvist Josimars innsynsbegjæring i hvor mye Lyse har betalt for deltagelsen i nettverket. Denne informasjonen ber undertegnede om at forelegges til kommunalutvalget.

I tillegg fremkommer det i artikkelen at kommunalråd John Peter Hernes (H) har deltatt på Viking-akademiets reiser/samlinger «et par ganger». Dette er informasjon som ville vært relevant i forkant av de lukkede forhandlingene og at formannskap og bystyret skulle gjøre sine vedtak.

Kan ordføreren gi kommunaltuvalget svar på følgende:

⁃ Hvor mye har Lyse brukt på deltagelsen i ledelsesnettverket Viking-akademiet siden nettverket startet i 2000?

⁃ Har kommuneadvokaten vurdert Hernes´ habilitet i denne saken, ettersom han har deltatt i Viking-akademiet?

⁃ Har Stavanger kommune betalt regninger for deltagelse for noen i Viking-akademiet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s