Sultne unger lærer dårlig

På Politisk kvarter fra Stavanger uttalte Høyres ordførerkandidat Sissel Knutsen Hegdal følgende i en diskusjon om skolemat:

“Poenget er at hvis det kommer  barn på skolen dag etter dag som ikke spiser, så er det en sak for barnevernet, da er det ikke en sak for skolen.”

Når Høyre nå er tydelige på at de vil fjerne midlene som er satt av til skolemat er dette til å bli bekymret over. At barnevernet skal være løsningen på at fattigdom øker syns jeg ikke er en god og varig løsning. Vi vet at matprisene øker og at for mange familier har dårlig råd. Derfor har SV kjempet for mest mulig skolemat og går til valg på at alle unger i Stavanger skal få det.

Men holdningen jeg mener å skimte i uttalelsen fra Knutsen Hegdal overrasker meg. Mener hun at barnevernet skal gripe inn overfor disse familiene? Som om det er et valg å ikke sende mat med til ungene sine. Hva med at fellesskapet stiller opp for dem, heller enn at barnevernet banker på døra? Hva med å styrke økonomien deres, fremfor å bryte dem ned? SV vil hvertfall satse på fellesskap og styrking av familienes økonomi – og skolemat til alle unger. Sultne unger lærer dårlig. Ungene våre fortjener å være mette når de skal lære!

Eirik Faret Sakariassen

1. kandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s