Rapport fra Afghanistan-markeringen

På formiddagen lørdag 15. desember samlet ymse fredsaktivister seg på Arneageren, for å vise sin motstand til krigen i Afghanistan. Selv synes jeg oppmøte var bra og det var alt i alt en bra markering.

Programlederen for arrangementet var Leiv Olsen. Han startet med å introdusere rapperen Tore Pang, som rappet.

Som dere ser på bildet rapper han i en megafon. Dette var ikke planlagt. Høyttalerne som står der skulle brukes, men de som leide den til oss glemte en komponent, hva enn det er. Men det førte til at ingen lyd kom fra høyttalerne. Men vi greide oss allikevel.

Etter Tore Pang skulle jeg holde min appell for SU. Selv syns jeg det gikk helt ok, men det var vanskelig å få lyden skikkelig ut gjennom megafonen. Skurret mye, men jeg tror budskapet nådde fram på et vis.

Fra Rødt! var det Margaret Sanner som holdt appell. Fra RU var det Andreas Luthro.

Og sist, men ikke minst, SVs egen Hedgard Hugaas. Som vanlig når denne mannen sier noe er det bra. Han holdt en svært god appell som avsluttet hele arrangementet på en fin måte.

Jeg håper alle som var på markeringen syns den var like bra som jeg gjorde. Og vil du lese om den kan du kjøpe Rogalands avis i morgen!

Takk til alle som deltok!

10 kommentarer om “Rapport fra Afghanistan-markeringen

 1. Sinnsykt kult me megafon, hehe. :p Eg e glae på dåkkas vegne for at det va en vellykka aksjon, uten at eg heilt vil ta stilling te saken sjøl….. Må bare sei at någen gånge KAN krig føra te fred – men at det kan bli stygt på veien e det ingen tvil om…
  En vanskelige sak.

 2. For å være ærlig så ser jeg ikke fordele ved å skape krig gjennom fred. Ønsker man fred finnes mye mer effektive måter, som er humane, med flere økonomiske fordeler. For det er ikke til å skyve under teppet at kapitalkreftene rår altfor sterkt når det kommer til slike viktige avgjørelser.

  Saken er egentlig ganske enkel: ikke send soldater! Norge kan ikke bidra til å rive ned et land, som vi ønsker å bygge opp. Et flertall av befolkningen er for å trekke soldatene ut. Men hva gjør landets sentrale politikere? Ingenting. Et mindretall (SV) ønsker å trekke soldatene ut. Men den store, stygge ulven, populært kalt Arbeiderpartiet, stritter i mot. Og til syvende og sist er det AP som har både statsministeren OG forsvarsministeren. Og glem ikke utenriksministeren… SV får desverre for liten gjennomslagskraft, og det lider Afghanistans befolkning for.

  Jeg spør nok en gang: Hva gjør Norge i Afghanistan?

 3. Eg lurer på om samfunnsfag boka bruker ei anna definisjon av krig en de me gjer: «Krig: mer enn 100 døde per år» (s. 269). Her fell Afganistan inn under kategorien «mellomstor militær konflikt», saman med Israel. Berre til opplysning altså. Overskrifta er dog «Kriger i dag», så kanskje dei ikkje tek omsyn til tidsaspektet? Kven har du i samfunnsfag, forresten??

 4. Nå har eg lese så mange sider samfunnsfag at eg snart spyr. Men eg har spart politikken til slutt, der har eg kontrollen. Alt kjem vel eigentleg etter kvart, untatt namn og årstal og slikt…

 5. Jeg synes det var en fin markering, fikk litt rudolf nilsen stemmning, der vi var et trettitalls mennesker som bruke noen timer på å kjempe for fred, mens det fosset hundrevis forbi oss for å kjøpe julegaver. «Gi meg de beste blant dere og jeg skal gi dere alt». Må bare si meg litt uenig med at alt er AP sin feil, alle stortingsrepresentatene til SV stemte for å send tropper til Afghanistan. Så det blir litt for enkelt og bare si at alt er vår feil, hele regjerningen har ansvaret i denne saken, som i alle saker.

 6. Det var en fin appell, der noen få av oss sto og snakket om fred, mens de fleste handlet julegaver. «gi meg de beste blant dere og jeg skal gi dere alt». Må bare komentere at alt er AP sin feil, det blir litt enkelt og bare avfeie det på den måte. Alle stortingsrepresentatene til SV stemte for å sende soldater, og det er ikke AP men regjeringen som har ansvaret, slik er det i et samarbeid på godt og vondt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s