Kulturkortet: er 16-20 nok?

Kulturkortet

Kulturkortet er et forslag som faktisk kom fra Sosialistisk Ungdom. Det var Sofus Kjeka som sto bak det. Fra 2003 har det blitt jobbet med, frem til i dag. Nå er tilbudet godt etablert og står stødig på egne bein. Det har som mål å formidle kultur til ungdom for en billig penge.

I begynnelsen av perioden kulturkortet kom var det 900 som kjøpte det. Såvidt jeg har fortstått er det langt flere som har anskaffet det nå, noe som er bra. Dette tilbudet er for ungdom mellom 16 og 20 år, hvor det koster 200 i halvåret og da koster fotballkamper, teater- og kinobilletter, konsertbilletter og mye, mye mer 50 kroner.

SU kom med ideen!

 • Arkeologisk museum
 • Cementen
 • Checkpoint Charlie
 • Filmfestivalen i Haugesund
 • Kino1 Sandnes/Stavanger
 • Rogaland Kunstmuseum
 • Rogaland kunstsenter
 • Norsk Oljemuseum
 • Rogaland teater
 • Tou Scene
 • Viking fotball

Dette er ikke noe som gjelder for hele landet. Langt derifra. Rogaland er i en særstilling der. Og jeg mener at det har absolutt forbedringspotensiale: at det virker på kino i helgene og at man kan utvide aldersgruppen. Dette burde være et tilbud til studentene.

Men, som Daniel sa når jeg diskuterte det med han: også busskortet burde være billigere for studenter… Rogaland fylkeskommune har en del ting å fikse på…

5 kommentarer om “Kulturkortet: er 16-20 nok?

 1. ja, eg merka dette…
  nei, er nok bare frustrert. 200 sider med sakspapirer og et revidert budsjett til torsdag.

  Men la oss ta det litt saklig da:

  «det koster 200 i halvåret og da koster fotballkamper, teater- og kinobilletter, konsertbilletter og mye, mye mer 50 kroner.»

  For det første er dette prismanipulering (i liten grad) og er ikke levedyktig fordi det trengs enten subsidier(skatter) eller prisforhøyning for andre

  For det andre så MÅ det da være en grense hvor mye sosialister kan kreve å få penger til.
  Billigere buss, billigere konserter, billigere…

  En ting var om man gjorde noe billigere ved å fjerne avgifter for å få reel markedsverdi, men subsidiering av noen arrangementer…

 2. Kulturkortet er faktisk en veldig god sak med tanke på hvor lite kultur som faktisk ungdom engasjerer seg for. Dette gjør at de kan engasjere seg litt billigere.
  Jørn – Når folk ikke bruker kinoen fordi prisene er for høye så er det vel bra at noen bruker tilbudet istedenfor ingen. Ved å senke prisene så hadde flere folk komt og de hadde da klart å hatt fulle saler. Det totale overskuddet blir mindre på papiret en større i realitet.

  Håper at kulturkortet blir utvidet til å gjelde alle på vgs innen både lærlingeordningen og «vanlig» almennfag.
  (sånn at alle oss gamle som gikk tilbake og kan få…)

 3. Det er ikke et mål å få flest mulig ungdommer til å gå på kino.
  Kinotilbudet eksisterer fordi det er ungdommer som ønsker en kinopplevelse.

  Da er de også villig til å betale for det, og prisen på en kinobillett og forsåvidt busskortet er allerede til en ganske billig pris.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s