Hijabdebatt i politiet

Den siste tiden har debatten om hijab i politiet. Aftenbladet.no hadde en sak om hva folk mente om det. Flertallet av de spurte svarte at det var uproblematisk at kvinnelige, muslimske politibetjenter kunne bruke hijab i tjenesten.

Som et land med ytringsfrihet mener jeg at vi ikke kan nekte noen å gå med hijab. For det kan tolkes som en ytring. Hvordan hadde vi reagert om etnisk norske personer ble nektet å bruke kors om de var politifolk i utlandet? Ramaskrik! Det hadde vært urørt og totalt bak mål. Det som er hellig for oss er det aller viktigste.

Grunnen til at debatten når har kommet skyldes at Keltoum Missoum fra Sandnes søkte på politihøgskolen. Hun undret seg om det var tillatt å bruke hijab til uniformen. Saken ble sendt til politidirektoratet og behandles i disse dager.

I tillegg har hun fått høre at hun skal bli skamslått som følge av at hun stilte spørsmålene. Hun – som forhåpentligvis andre som leser dette – er overrasket. Jeg blir stadig overrasket over hvor lite demokratiske fraksjoner av Norge er.

Hun har heldigvis fått støtte fra politimesteren i Rogaland, Geir Gudmundsen, som har uttalt seg positiv til bruk av religiøse hodeplagg samen med uniformen.

Det blir interessant å se hva svaret fra politidirektoratet blir. Men hva mener du?

6 kommentarer om “Hijabdebatt i politiet

 1. Det er et vanskelig spørsmål dette. Men jeg mener at det er viktig at politiet har nøyrale uniformer. Jeg synes ikke at det er greit å går med religiøse symboler på uniformen din. Samtidig ser jeg at det er litt vanskeligere med hodeplagg fordi mange sier at hodeplagget blir en del av deg.

 2. Er blitt gjort oppmerksom på at det er kors i politiluen.
  Det kan godt fjernes sålenge det ikke rokkes ved statsymbolet som jeg tror sitter på lua.

  Men en uniform skal være lik for alle som ikler seg denne.
  Da kan man ikke skille seg ut ved å gå i hijab, nijab, gullkors eller andre religiøse symboler som kan sette tvil ved politiets rolle som lovens nøytrale håndhever

 3. Du må huske å ta med grunnen til at poletiet ikke vil tillate dette. En politikvinne med hijba fremmer ikke et nøytralt politi.

  Jeg mener hun burde få lov, men det er viktig å se det fra forskjellige vinkler vetdu ;)

 4. En eventuell løsning er å gjøre som i Frankriket, bare fjerne alle religiøse symboler fra offentlige uniformer. Men det som kanskje er ennå mer spesielt er at politi uniformen jo har faciser på seg, det er jo mer problematisk , siden dette er et politisk symbol, i stor grad, og i tillegg for en politikk jeg håper de aller fleste i norge har kastet på sjøen.

 5. Hvor er korset på lua?

  I og med at norsk politi i dag ikke har lov til å bære kors, ville det vel ikke være noen bombe om de ikke fikk gjøre det i utenlands politi heller. Det ville vel faktisk være helt riktig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s