Nok en SUer utsatt for ubehageligheter fra israelere…

dsc_0994

Det ser ikke ut til å ta noen ende. Her kommer nok en bloggpost i serien SUere utsatt for ubehagelige ting av israelere. Mange har nok fått med seg at sentralstyremedlem i SU og redaktør for Rødt Press (red. anm. Sosialistisk Ungdoms medlemsblad) Lars Klottrup Berge ble arrestert på Vestbredden. Mannen med gitar er Lars, mens i bakgrunnen står Olav Magnus Linge, organisasjonssekretær i SU, under SUs sommerleir.

Gang på gang blir vi minnet om situasjonen i Midtøsten. Ofte gjennom at SUere blir dårlig behandlet. Fredag ettermiddag meldte norske medier at Lars var arrestert på Vestbredden. I etterkant av denne hendelsen har enkelte medier prøvd å fremstille situasjonen annerledes enn hva den faktisk var.

Det media meldte om var at Lars var arrestert i etterkant av en skyting mellom israelere og palestinere. Dette stemmer ikke. Medier som Addresseavisen, VG, Aftenposten, TV Norge, Firdaposten og Hegnar Online er noen av dem som har fremstilt det slik. Hovedvitne for dette er Lars selv, men ved siden av dette har en kristen delegasjon bekreftet det samme. Her er det viktig at fakta holder seg riktige. Er ikke det poenget med fakta?

Men hva kan man si til slik? Nå er dette tredje gang på kort tid at SUere utsettes for slike ting. Både Kirsti Bergstø og Olav Magnus Linge (bildet) har blitt utsatt for ubehageligheter tidligere. Israel skyr ingen midler, og dette beviser de gang på gang! Når de er frekke nok til å anholde en representant for ungdomsorganisasjonen til et norsk regjeringsparti har de gått temmelig langt.

«Plutselig kom israelske soldater og arresterte meg og to kanadiske venner. Akkurat nå sitter vi her og venter på å bli ført bort. Vi vet ikke hvorfor vi er tatt eller hvor de har tenkt å ta oss med. Jeg fikk også beskjed om å ikke bruke mobiltelefonen min mer,» sa Lars etter hendelsen.

Saker som denne gjør bare at vi i Sosialistisk Ungdom blir sikrere i vår sak. Israel står i veien for palestinsk frihet. Gjennom internasjonal boikott av israelske varer, sanksjoner og fordømmelser skal vi gi Israel så klare signaler om at deres politikk er gal, at enhver døv idiot får ørene opp for det!

Les intervju med Lars etter arresten her!

Se NRKs nevning av saken her!


«Nå har de passet mitt og jeg vet ikke hvor lenge de vil holde oss eller hva som er anklagen,» avslutter Lars Klottrup Berge, før han får beskjed om legge på.

Boikott Israel – Fritt Palestina!

5 kommentarer om “Nok en SUer utsatt for ubehageligheter fra israelere…

 1. Og ved å boikotte Israelske varer, så boikotter SU samtidig de over 2 millionene med arabiske israelere som er arbeidere i, og statsborgere av Israel – de samme menneskene som SU ønsker å befri – og deres handel med Jaffa appelsiner etc… Forstå det den som kan!

 2. Jaffaappelsinen var ei palestinsk vare før. Difor har Jaffa-appelsinen blitt eit symbol på boikotten: Fordi Israel har stole den frå palestinarane. I den grad palestinarar er avhengige av (og er nøydde til) å jobba i Israel, er også dét Israel sin feil. Israel har kvalt den palestinske økonomien så godt som mogleg med viten og vilje. Men det er ikkje mange palestinarar som jobbar i Israel i dag likevel.

  Eg veit ikkje om SU har gjort vedtak på det, men eg reknar sjølvsagt med at SU vil vera for ei oppbygging av ein palestinsk industri. Eit fleirtal av palestinarane ønsker boikott av Israel som eit verkemiddel verdssamfunnet kan ta i bruk for å pressa dei (Israel) økonomisk.

  Forstår du det betre no?

 3. Økonomisk boikott av Israel fra Norges side er umulig i praksis.
  Israelske varer vil være å finne i Norske hjem. Jeg sikter selvfølgelig til elektroniske microchips produsert i Israel.

  Men hva slags frihet er det SU snakker om for Palestina?
  Frihet til å undertrykke eget folk?
  Hamas er en skremmende organisasjon som lærer barn å hate jøder og kjempe for et islamistisk verdensstyre.
  Dette er grov indoktrinering som SU ikke har noe problem med.
  «The enemy of my enemy is my friend» er tydeligvis gjeldende

 4. Line og Maxime medlem av SU og fra Kristiansand ble også skutt på når de var på vedbredden i Oktober nå som var.

  Jeg ble selv truet med å bli arrestert av Israelerne når jeg var på en fredelig demo like utfor Betlehem nå i Oktober.

 5. Palestina er ikke et land, og det kommer aldri til å bli det. Israel er mektige og har USA og FN i ryggen. Jødene har opplevd nok lidelse og forfølgelse, og fortjener et fristed å boltre seg på. Isreal har allerede strukket seg langt når det gjelder å akseptere Palestinas oppførsel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s