Et barn er skutt i Betlehem

I går avholdt Stavanger Sosialistisk Ungdom sin årlige juleaksjon, med påfølgende juleavslutning. Her har vi for vane å gjøre folk obs på at verden ikke er så bra som man gjerne kan tro nå opp i all juleforberedelsene. I år hadde vi fire ulike aksjoner: de høye boligprisene, oppsigelse er ingen artig julegave, støtt den økologisk bisNISSEN og et barn er skutt i Betlehem.

Sistnevnte er den mest kontroversielle, hvor vi har en person som legger seg på bakken med en «blodig» t-skjorte og palestinaskjerf. Vi pleier være et par stykker som følger med at «barnet» ligger trygt. Det er jo faktisk gale mennesker der ute, som kan la seg provosere. Det var mange som lot seg provosere, men ingen som utagerte på en voldelig måte. Men mange blir rasende – noe jeg jo i og for seg kan forstå.

Det er typisk norsk ikke å ønske informasjon og påminnelser om at ikke har det like godt som oss. Mange liker seg i den fine boblen man lever i, og trenger ikke en stadig påminnelse om at de fleste ikke har det godt. Hver kveld går 850 millioner mennesker sultne til senges. Og hver dag skal 3 milliarder mennesker (halve menneskeheten) overleve på under 15 kroner.

Julen kommer i år også, med alle sine tradisjoner. Da blir det viktig for oss i SU at vi minnes hverandre på at ikke alle lever i sus og dus. Ikke for at man skal ha dårlig samvittighet, men fordi vi håper at folk vil være med på kampen og gjøre noe for verdens svakeste.

TV2-nyhetene meldte i dag at en palestiner ble drept i et luftangrep fra israelske styrker. Men her hjemme går det mot jul. Treet skal pyntes, maten skal spises og gavene må jo åpnes. Da passer det seg jo ikke å tenke på våre søstre og brødre i andre deler av verden – eller?

9 kommentarer om “Et barn er skutt i Betlehem

  1. Det ble også meldt om at det SV-støttede Hamas har sagt opp våpenhvilen.
    Tydeligvis har de bare brukt våpenhvilen for å kvesse knivene.

  2. Veldig brutalt, men det er stort sett det som får nordmenn sin oppmerksomhet -synd.

    Bare å fortsette innsatsen!

  3. Hei Eirik! Sinnsykt bra blogg du har, skikkelig gøy å følge med på hva som skjer i Stavanger SU, virker fantastisk! Kult å se at du er så mye i media også:) Starter revolusjonen i Stavanger mon tro?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s