Obama innfrir – så langt…

guantanamo-cp-5050381

Obama har vært president i tre dager. I går meldte internasjonale medier at han allerede har beordret nedleggelse av fangeleiren Guantanamo, på Cuba. Om ting fortsetter i dette tempoet, så kan det hende at han lever opp til slagordet «Change».

I går undertegnet han en avtale som slår fast at leiren skal i løpet av året skal legges ned. Fangeleiren er kjent for å ha fanger som er der uten dom og tiltale. 250 fanger sitter der – på hvilket grunnlag?

At et ekspertpanel i løpet av en måned vil se på den mest lønnsomme måten å trekke seg ut fra leiren er vel og bra, men jeg synes det er interessant å se Obamas handlekraft.

Man skal ikke være ukritisk til denne Obama, som har blitt hauset opp som en gudeskikkelse. Enkelte har påstått at han er antikrist. Det virker en smule sprøtt for meg. Men mannen er jo en forholdsvis høyrevendt person. Om Change blir virkelighet, da har vi derimot mye bra i vente.

Sykeshusreformen er kanskje noe av det viktigste. Nest etter å ta grep i finanskrisen. Arbeidsplasser må skapes, og her har Obama en stor oppgave foran seg.

Change we can believe in? Possibly…

5 kommentarer om “Obama innfrir – så langt…

  1. Bistand er definitivt det viktigste, da det er dette som har mest å si for å øke levestandaren i verden som helhet. Obama har sagt at han skal dobble bistanden. Vi får håpe han snakker sant.

  2. Obama har underskrevet dokumenter som har vært ferdigskrevet ganske lenge nå. Er ikke akkurat overraskende at det da «går så fort». Men har fortjener credit for å gyve løs på oppgaven med å stenge Guantanamo. Det blir ikke lett. Spørsmålet om hvor fangene skal plasseres blir meget vanskelig.

    Resten av det han har drevet med er for ren rutine å regne, for en ny president, nemlig å snu noen av de mest ideologisk motiverte executive orders fra den forrige presidenten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s