FrP til nytt angrep mot hijab

_skro1jensen0106NYY_778414x

Like etter at de verste nykkene etter den altfor lange debatten om hijab hadde stilnet rolig, kastet FrP mer bensin på det ulmende bålet…

Fredag 22. mai kjører Fremskritspartiet i gang med sitt landsmøte. Da har de fleste partier vært gjennom sine landsmøter. Innledende forslag til landsmøte er sendt inn, og Oslo FrP har stilt forslag om å forby hijab i skolen.

«Religiøs symbolbruk fører til at det dannes barrierer mellom innvandrerelever og etniske norske elever. Dette er uheldig for både det norske samfunnet og ikke minst for innvandrerne selv,» sier formann Peter N. Myhre i Oslo FrP.

I artikkelen står det også at Myhre mener «diskré smykker med kors eller halvmåne kan tillates.»

Religiøs symbolbruk er uheldig for det norske samfunnet? Og ikke minst for innvandrerne selv!? Når begynte FrP å bry seg om hva som er uheldig for innvandrerne?

Religionsfrihet er viktig. Folks personlige forhold til en gud eller guddommelig kraft skal vel ikke reguleres på denne måten? Å ikke tillate religiøse skoler kan forsvares, dersom det er god religionsfrihet i den offentlige, ikke-religiøse skolen. Men DET kaller FrP menneskerettighetsbrudd? Men å nekte et menneske å gå i hijab, hva er da det?

FrP ønsker et Norge hvor alle skal være «norske». Det finnes et ord for slike forslag, og det er assimilering! For Fremskrittspartiet i Oslo handler det tydeligvis ikke om integrering, men å skille mennesker fra den kulturen de har med seg.

Denne typen forslag er kun samfunnsnyttige på en måte; og det er at jeg vet med meg selv at jeg kommer til å bruke flerfoldige timer frem til september til å sørge for en regjering fri for Fremskrittspartiet og andre mørkemenn!

5 kommentarer om “FrP til nytt angrep mot hijab

  1. Det er mange gode grunner til å forby Hijab i skolen. Da jeg gikk på skolen fikk vi ikke bruke lue fordi det gjorde det vanskeligere for læreren å skille elevene fra hverandre. Det samme prinsippet burde da gjelde for Hijab burde det da ikke?

  2. Forøvrig er jeg veldig for assimilering. Det er den eneste måten innvandring kan skje på en ikke-skadelig måte. Needless to say er det beste assimileringspolitikken det frie markedet.

  3. Tilbaketråkk: Rasisme satt i system « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s