Venstre #3: Skatte- og forsvarspolitikk

Skatt

Venstre er et av de partiene som gir flest skattegaver til den norske overklassen. De ønsker for eksempel flat skatt. Det vil si at alle betaler den samme prosentsatsen; renholderen med 180 000 kroner i året betaler samme prosentsats skatt som børsmekleren med 150 millioner i inntekt.

De ønsker også langt mindre formueskatt. Grunnen til at jeg, SU og SV er for formueskatt er at den utelukkende rammer de som er rike og som har mye penger. Men dette ønsker Venstre å redusere. Her har Norge lenge hatt store inntekter, nettopp fordi de medd mye penger har betalt inn. Det er forsvarlig ettersom de merker lite til denne skatten.

Forsvarspolitikk

Selv om de aller fleste av Venstres velgere er veldig kritiske til krigene i Irak og Afghanistan, så støtter Venstre USA, FrP og Høyre i de aller fleste krigene. Sammen med alle de andre partiene stemte Venstre mot SVs forslag om å jobbe for en fredelig løsning på konflikten med Irak, som vi foreslo før krigsutbruddet i 2002.

Det er generelt vanskelig å ikke like Venstre, men her er altså litt. Venstre er også et forholdsvis lite parti, med lite innflytelse – men det er et spennende parti allikevel.

3 kommentarer om “Venstre #3: Skatte- og forsvarspolitikk

 1. Det er først med Sakariassens hjelp at jeg forstår hvorfor borgerlig samarbeid er så viktig. Vi har jo så mye til felles, men vi fokuserer bare på uenighetene våre. =D xD

  Eirik, Norge er ikke lenger verdens beste land å bo i. Vi er slått av Island. Island har innført flatt skatt, og næringslivet blomstrer.
  Vanligvis så innebærere flat skatt også et høyt bunnfradrag, men hovedidéen er at alle skal få arbeide så mye de vil uten å måtte skatte ekstra fra det.

  Og hele argumentasjonen din er jo feil. La oss ta utgangspunkt i en flatt skatt. Det er samme prosent av inntekten som går til skatt, alle føler de bidrar like mye etter evne.

  Men la oss se på litt tall. Vi går ut ifra et bunnfradrag på ca. 100 000 for å dekke de minimale levekostnadene. og en flatt skatt på ca. 25%
  Inntekt 180 000 – bunnfradrag 100 000 – skattebeløp 80 000 – skatt til staten 20 000

  Inntekt 800 000 – bunnfradrag 100 000 – skattebeløp 700 000 – skatt til staten 175 000

  Her betaler TYDELIG de med større inntekt mer til staten, men vi får et enkelt, oversiktelig skattesystem som alle kan forstå. Da kan vi også kutte ned på skattebyråkratiet som behandler alle smutthull, paragrafer og prosenter.

 2. Arbeida meir for å tena meir? Det er jo som tatt ut ifrå programmet til M. Sarkozy… Og der går det jo som det suser, eller kva? Eit av dei vigtigaste måla for valkampen i 2007 var å attreisa kjøpekrafta til franskmenn, då euroen har hatt ei svært negativ verknad på økonomien og har ramma «vanlege» folk hardt. Det viser seg no at etter at Sarkozy fekk makta, har det berre vorte verre for vanlege franskmenn.

  Dette er konsekvensane. I utgangspunktet var mange imot «arbeida meir for å tena meir» fordi mange av dei som har det verst, slett ikkje har høve til å arbeida meir, av di dei allereie har eit hardt arbeid.

  Men, no er då også desse invendingane berre gyldige om ein faktisk ynskjer seg eit rettferdigare samfunn…

 3. Haha, Eva, der satte du det virkelig på spissen.

  Om du ønsker et rettferdig samfunn. Det er jo faktisk ikke det verken Kyle eller FrP ønsker. De ønsker et samfunn hvor «det er lov å lykkes» og hvor man tjener på det arbeidet andre utfører. Hele poenget mitt, ettersom jeg er mot flat skatt er at det skal være en sosial beskatning. De med lite, skal skattes lite. De med mye, skal skattes deretter. Det er måten man beholder en rettferdig verden.

  Men vi har ulike mål Kyle. Jeg ønsker et bedre liv for folk flest, mens du ønsker et bedre liv for dem med en personlig økonomi som rammer mer enn samtlige afrikanske lands statsbudsjett. Dette er de samme personene som kan kjøpe seg alle tjenester dere i FrP ønsker å frata gud og hvermann. Fy skamme seg! Slem Kyle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s