Same shit, new wrapping?

Bush_Obama_s_20081111

Jeg kom til å tenke på en del når jeg så på dette bildet. Selv om Obama er helt fantastisk på enkelte områder, hva ligger bak? Både når det gjelder Midt-Østen og Vest-Sahara så er han noenlunde innenfor der jeg selv står. Men han kjemper vel også den imperialistiske kampen USA er kjent for?

Mens han med den ene hånden trekker soldater ut av Irak (sakte men sikkert), trapper han opp i Afghanistan. Han skal, som sin forgjenger, fakke al-Qaida og bin Laden – men er dette alt?

Min frykt for Obama er at han klarer å blende alle skeptikere med sitt kjekke smil og sine talegaver, og at kritikken mot ham blir begrenset. For selv om han er mye bedre enn Bush kan vi ikke la være å være kritiske til ham.

Han kan nok klare å forkle imperialistiske ideer som solidaritet og pakke det inn, så godt at vi ikke riktig kjenner det igjen. Mange har trodd – og tror – at Barack Obama ikke gjør en flue fortred. Men dette stemmer jo ikke!

Men fra spøk til alvor. Jeg har ennå til gode å lese en kritisk artikkel om Obama. Hva skal Michael Moore gjøre de neste årene, nå som Bush & co er borte fra Det hvite Hus?

3 kommentarer om “Same shit, new wrapping?

  1. Dersom du ikke har funnet en kritisk artikkel av Obama eller hans politikk så har du ikke lett.

    De økonomoene som visste at finanskrisen kom og advarte mot den har kritisert Obama for å gjøre absolutt alt feil.
    Disse artiklene er lette å finne

  2. Jeg tror Obama er en veldig bra politiker, men at han har kommet på helt feil tid. Han må slite med feilene som ble begått av Bush-administrasjonen, og vil få skylden for alle eventuelle problemer, selv om han ikke hadde noe å gjøre med det.

  3. Obama er det mange kritiske artikler om. Michael Moore er ikke mye annet enn en inkompetent kommunist uten ryggrad, men stor evne til å lage manipulerende dokumentarer. Han reiste seg med Bowling for Columbine, men falt raskt etterpå med konspirasjonsteorier man bare finner i den scientalske kirke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s