Bush tror han blir husket som frigjører…

george_w__bush_590322c

Det fremkommer av et intervju at George W. Bush håper folket vil huske ham som en frigjører… Et mer forvrengt verdensbilde kan jeg vanskelig se for meg!

«Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene,» sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch.

Tallene på døde og sårede – bare fra Irak-krigen – er store, og man har på ingen måte greid å kartlegge det helt og totalt. Men alt fra tall nede i 54 000 og opp til 650 000 irakere regner man med er døde. Kildene er ulike. I tillegg har man tapt over 3000 amerikanske soldater.

Jeg mener George W. Bush spytter på verdenssamfunnet når han sier at han vil bli husket som en som bidro til fred. Jeg kjenner at jeg blir forbanna. Utenom Irak-krigen så kommer OEF (Operation Enduring Freedom) som er krigen i Afghanistan. Krigen mot terrorisme. Her mener jeg også man angriper det på totalt gal måte, og jeg håper Obama kan endre USAs måte å håndtere terror på.

Så langt har Bush-administrasjonen brukt over 575 milliarder dollar på Irak-krigen. Her kan du se en sekundvis oppdatering over hvor mye man bruker i Irak.

Men han skal ha rett i at han aldri prøvd å selge sjela si for noen. Han kjørte på med horribelt dårlig politikk uansett hva det amerikanske folket sa. Man sier ofte at folket ikke skal frykte sin regjering, regjeringen skal frykte sitt folk. Vel, ikke Bush… Han kjørte skuta selv.

Jeg kan garantere deg en ting Bush: Det er – høyst sannsynligvis – ikke mer enn et knippe mennesker i verden som vil huske deg som en frigjører og en som bidro til fred. Til gjengjeld finnes det mange gale mennesker i verden. Men de aller fleste vil huske deg som en morder, som en krigselsker og som en forbannet dårlig president!

Nå har jeg fått liret av meg litt eder og galle. I helgen er jeg i Oslo. Her er det godt å være. Så ønsker jeg alle mine lesere en riktig god helg!

En kommentar om “Bush tror han blir husket som frigjører…

  1. Det er alt for enkelt å tenke på det overfladiske da Eirik. Klart Bush administrasjonen har driti på draget når det gjelder å fortsette Reagans krig mot terror, med tanke på det var Reagan som først lanserte krigen mot terror på 80-tallet mot land som Panama(hvor Manuel Noriega ble fjernet) og siden Nicaragua [fortsette Nixons krig mot narkotika, selv etter CIAs støtte til Contras, under Carter. På samme måte som CIA og Zbigniew Brzezinski finansierte Al Qaida mot sovjet]

    Poenget er, ved innsettelsen brukte Bush omkring 1 milliard dollar for å bekjempe HIV/AIDS i Afrika. I løpet av i år vil Bush administrasjonens eget PEPFAR program gi omkring 6 milliarder dollar. Det har han selv blitt roset for av Bob Geldof og Bono, selv New York Times skriver, Bush har gjort mer for Afrika enn det Clinton Administrasjonen overhodet tenkte på.

    Bush klarte til og med å åle seg ut av en enormt kritisk situasjon allerede april 2001, kun 4 måneder etter innsettelsen, etter et amerikansk overvåkningsfly kolliderte med et kinesisk jagerfly omkring 10 mil utenfor den kinesiske øya Hainan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s